Low carb spaghetti z cukinii z tuńczykiem

Nadchodzi wiosna, a wraz z nią wiosenne odchudzanie
Cieszymy się, że odchudzasz się razem z nami i wiemy, że każdy nowy przepis jest pożądany.
Dlatego przedstawiamy wiosenną inspirację: przepis, w którym cukinia posłuży jako niskowęglowodanowy zamiennik makaronu, którym wzbogacisz swój jadłospis.
Low carb spaghetti z cukinii z tuńczykiem
Tuńczyk jest doskonałym źródłem białka, idealnie nadaje się do odchudzania bez utraty masy mięśniowej, i kwasów tłuszczowych omega 3, które pomagają obniżyć poziom cholesterolu.
Składniki:
- cukinia 500 g
- masło ghee 20 g
- suszone pomidory 50 g
- tuńczyk w oleju 170 g
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz, bazylia, chili
Przygotowanie:
Cukinię należy obrać i zrobić z niej spaghetti.
Następnie rozpuścimy ghee na patelni i podsmażamy pokrojony w plasterki czosnek i suszone pomidory. Dodajemy sól, pieprz i chili.
Następnie dodajemy spaghetti z cukinii i na sam koniec dodajemy tuńczyka.
Udekoruj niskowęglowodanowe spaghetti z cukinii listkami bazylii.
Smacznego
Czy lubisz zupę w ramach głównego posiłku?
Wypróbuj jedną z naszych wysokobiałkowych i dietetycznych zup. Wybieraj serową, warzywną lub pomidorową.